Tekerd Jobbra

Tábitha Ház

A 2019-es akció kedvezményezettje a törökbálinti Tábitha Ház, Magyarország legnagyobb gyermekhospice háza.


Tábitha ház logó

A gyermekhospice-ban dolgozó szakemberek összehangolt csapatmunkával sokrétű ellátást és támogatást nyújtanak az életet veszélyeztető, életet betegségekben szenvedő gyermekek és családtagjaik részére. Évente Magyarországon a becslések szerint több száz családban történik meg, amitől minden szülő legjobban fél: kiderül, hogy a gyermek betegsége nem gyógyítható, s a további gyógyító kezelések csak rontanák az állapotát. Ilyenkor azzal kell szembenézni, hogy a beteg földi élete belátható időn belül véget ér. Nehéz ezt kimondani, felfogni még nehezebb.

De ilyen helyzetben is van segítség!

Fontos lenne, hogy minden orvoshoz, szülőhöz is eljusson az információ, hogy a lehetőség adott: a gyermekhospice ellátásban nyitott szívvel és teljes szakértelemmel fogadják a legnagyobb bajban levő családokat. A hospice (ami menedéket jelent) szolgáltatás – a sok pozitív külföldi tapasztalat ellenére – hazánkban a valós szükségleteknek csak töredékét képes kielégíteni. Nincs ez máshogy a gyermekek esetében sem. Sok teendő van még, hogy a társadalomban és szakmai körökben elterjedjen a palliatív szemlélet, és tudatosodjon, hogy az élet ily nehéz időszakát szinte elképzelhetetlen mértékben meg lehet könnyíteni a beteg és családja számára!

A Tábitha Ház olyan gyermekeknek (családoknak) nyújtanak ingyenes segítséget, akik életet rövidítő, veszélyeztető betegségben szenvednek. A Ház fő szolgáltatásai az életvégi támogatás, mentesítő segítségnyújtás (amelyet 24 órás felügyeletet igénylő otthon ápolt gyermekeknek kínálnak meghatározott időszakra a szülők tehermentesítése végett), tranzit szolgáltatás.

Bővebb információk a szervezet bemutatkozó videóból érhetők el:

Ha pedig úgy döntesz, hogy a bringázás mellett közvetlenül is támogatnád az Alapítvány munkáját, akkor ezen a linken ezt is megteheted!