Tekerd Jobbra

Eredményhirdetés

A Hankook kezdeményezésére 9 millió forintot bicikliztek össze a Tábitha Háznak

Rácalmás, 2019. október 15.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén már negyedszerre bonyolította le a „Tekerd Jobbra!” elnevezésű kerékpáros jótékonysági programját, melynek során több mint 500 bringás mozdult meg egy jó ügyért. A kerékpáros közösség által összegyűjtött, több mint 66 000 kilométert a Hankook pénzadománnyá alakította, így összesen 9 millió forinttal támogatja a Tábitha Ház áldozatos munkáját.

Negyedik alkalommal zárult a Hankook „Tekerd Jobbra!” kerékpáros jótékonysági programja, melynek keretein belül a lelkes bringások három hónapon keresztül gyűjthették a megtett kilométereket a Hello Bringás alkalmazásban. Ezeket a kilométereket a Hankook pénzadományra alakítva adta át az idén támogatott Tábitha Háznak. A gyermek hospice ellátással foglalkozó szervezet az életet veszélyeztető, rövidítő betegségekben szenvedő, rászoruló gyermekek és családtagjaik számára nyújt sokrétű segítséget, többek közt életvégi támogatást, mentesítő segítségnyújtást és tranzit szolgáltatást.

A tervezett cél idén összesen 60 ezer kilométer összetekerése volt, amiért 8 millió forintot tervezett átadni a Hankook Tire Magyarország Kft. Azonban idén több, mint 66 000 kilométert tettek meg a jó ügyért, akár munkába menet, akár hétvégi kiruccanások vagy sportolás közepette – még a törökbálinti, szeptember 29-én megrendezett Riczu Imre Kerékpárverseny résztvevői is beszálltak a gyűjtésbe és az összes letekert kilométert felajánlották. Látva az eredményeket és a lelkesedést, a vállalat vezetősége további 1 millió forintot adomány átadása mellett döntött. A tekerőknek hála ezért 2019-ben végül összesen 9 millió forinttal támogatja a Hankook Tire a Tábitha Ház áldozatos tevékenységét.

Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Igazán jó látni, hogy a kerékpárosok évről évre szívesen tekernek jótékony célért, és egymást is buzdítják erre, mi pedig adományra fordíthatjuk az erőfeszítéseiket. A kampány sikerét jól mutatja, hogy idén már negyedik alkalommal tudtuk elérni a kitűzött célt és támogatni valamilyen jótékonysági szervezetet – így 2019-ben a súlyosan beteg gyermekeknek és szüleiknek segítő Tábitha Házat. A Hankook Tire számára kiemelten fontos, hogy érték- és hagyományteremtő módon folytassa jótékonysági programjait, és a közösséget is építse általuk, így a kerékpáros jótékony összefogás remek módja ennek.”

„Nagyon hálásak vagyunk a Hankooknak, hogy szervezetünkre esett a választásuk, és annak a több mint 500 biciklizőnek, akik az elmúlt három hónapban a Tábitha Ház gyermekeiért tekert. Ez a 9 millió forintos adomány a mindennapos működésünkben nyújt jelentős támogatást számunkra, hogy ingyenes szolgáltatásainkkal segíteni tudjuk az érintett beteg gyermekeket és családjukat ” - mondta Teslér Judit, a Tábitha Ház marketingkommunikációs vezetője.


A Hankook átfogó jótékonysági programjai részeként idén negyedik alkalommal bonyolította le a „Tekerd jobbra!” kampányt. Az abroncsgyártó 2016 óta többféle szervezetet is támogatott, elsőként a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták, majd 2017-ben a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Mosoly Alapítványt, 2018-ban pedig a Bátor Tábort.


Tippek két kerékre

Tekerj jótékonyan idén is!

Rácalmás, 2019. július 23.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

A biciklizés napjainkra valóságos trenddé vált, egyre többen és egyre többet tekerünk. Nem csoda, hiszen amellett, hogy rugalmas és költséghatékony formája a közlekedésnek, testedzésnek sem utolsó, ráadásul bringázással még a környezetet is kíméled. Sőt, a Hankook a megtett kilométereket pénzadományra váltja, amellyel idén a Tábitha Házat támogatja.

Tekerj jótékonyan idén is.

Remek dolog a bringázás, legyen szó a napi munkába járásról vagy hétvégi kerékpártúrákról. Persze nagyon fontos, hogy helyesen használd a kétkerekűdet, hiszen akár balesetveszélyes is lehet, vagy a testednek is árthatsz vele. A szabályok és az útviszonyok figyelembevétele mellett a jól kiválasztott és karbantartott bicikli is fontos, illetve az is, hogy komfortosan ülj a nyeregben, és a lehető legfelkészültebb legyél a váratlan helyzetekre. Megmutatjuk, mire érdemes figyelj bringásként, és azt is, hogy hogyan jótékonykodhatsz a tekeréssel!

Biztos alapok

Az első és legfontosabb lépés, hogy számodra megfelelő biciklid legyen. Kérd szakértő segítségét a megfelelő méret és az igényeidhez igazodó típus kiválasztásához. Próbálj ki többféle üléstípust, válaszd a számodra legkényelmesebbet, és állíttasd be számodra megfelelő magasságúra. Gyerekek esetében nagyon fontos ezt rendszeresen ellenőrizni, hiszen a lurkók növekedésével az ülésmagasságot és a kerékpárt is változtatni kell. Figyelj oda, hogy mindig jól látható legyél: szerelj fel lámpákat, és ha kell, viselj láthatósági mellényt! Ha hosszabb ideig tekersz, válassz speciális sportruházatot, ha teheted tusolj le és öltözz át inkább a munkahelyeden. Ezen kívül nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig viselj megfelelő méretű, jól illeszkedő bukósisakot.

Fő a biztonság

A megfelelő ruházat és védőfelszerelés mellett nagyon fontos, hogy a környezetedre is légy tekintettel. Ismerd a közlekedési szabályokat és tartsd is be őket. Figyeld a forgalmat, mindig nézz kellő távolságban előre, és kalkulálj az időjárási viszonyokkal is: esős időben könnyebben megcsúszhatsz, napos időben pedig szükséges a napszemüveg, hogy ne vakítson el a nap. Ha teheted, tervezz előre bringabarát útvonalat, és felejtsd el a fülhallgatót tekerés közben – minden érzékszervedet a közlekedésre összpontosítsd.

Egészség hosszú távon

Alapvető, hogy mindig legyen nálad víz, hiszen a testmozgás során vesztett folyadékot pótolni kell, különösen a nyári, meleg hónapokban. Kíméld a testedet, hogy megelőzd az izületi problémákat. A jól kiválasztott és beállított bicikli már sokat számít, de még többet is tehetsz az egészséged megőrzése érdekében. Használd a sebességváltót, például emelkedőn, hogy ne terheld túl a térdeidet. Ha pedig hosszabb útra indulsz, néha változtass az ülési pozíción és a kéztartáson, hogy ne gémberedjenek el a tagjaid.

Légy felkészült!

Figyelj oda a rendszeres karbantartásra! Csakúgy, mint az autók esetében egy ilyen járgánynál is fontos a jó minőségű kerekek és gumik használata, és az is, hogy megelőzésként időnként ellenőrizd a keréknyomást. A biztonság kedvéért jó, ha van nálad javítókészlet, így akár útközben is orvosolhatsz egy-egy defektet. Ezen kívül pedig nagyon fontos a lánc rendszeres ellenőrzése és olajozása, hogy sokáig használhasd a bringád.

Tekerj jótékony célért!

Nemcsak az egészséged és a környezet óvása szempontjából jó, ha kerékpározol, még jótékonykodhatsz is vele! A Hankook immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Tekerd Jobbra! elnevezésű jótékonysági programját, melynek során idén 2019. szeptember 29-ig gyűjthetik a megtett kilométereket a résztvevők, amit a vállalat pénzadományként ad át a Tábitha Háznak. Használd a Hello Bringás applikációt, és gyűjtsd a jótékony kilométereket! Ne felejtsd el a az engedélyeztetést az alkalmazás számára, hogy hozzáférhessen a beépített Android vagy iOS tracker applikációhoz, hiszen az ott tárolt adatokat tudod minden belépéskor szinkronizálással elszámolni és hozzájárulni az akcióhoz.


Tekerd jobbra egy jó ügyért

A Hankook a kerékpáros közösség segítségével támogatja a Tábitha Házat

Rácalmás, 2019. július 10.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén is meghirdeti a Tekerd Jobbra! jótékonysági programját. A vállalat ezúttal - a hazai kerékpáros közösség aktív részvételével - a Tábitha Ház működését támogatja.

2019-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg a Hankook a Tekerd Jobbra! kampányát. Az évről évre népszerűbbé váló kezdeményezés keretében a résztvevők 2019. szeptember 29-ig egy okostelefonos alkalmazás segítségével gyűjthetik a kilométereket munkába járás és kirándulások során. Az akció végén a Hankook összesíti és pénzre váltja a megtett távokat, az összeggel pedig a Tábitha Ház munkáját támogatja.

Kerékpározni jó – ha pedig tekerés közben egy nemes ügyet is támogathatunk, még értékesebbé válnak a nyeregben töltött kilométerek. A Hankook jótékonysági akciójához bárki csatlakozhat, aki kedvet érez ahhoz, hogy a mozgás öröme mellett idén nyáron egy nemes célt is támogasson.

A társadalmi célú program idei kedvezményezettje, a Tábitha Ház, amely sokrétű ellátást és támogatást nyújt az életet veszélyeztető, rövidítő betegségekben szenvedő gyermekek és családtagjaik részére. A Tábitha Ház többek között életvégi támogatást, mentesítő segítségnyújtás (amelyet 24 órás felügyeletet igénylő otthon ápolt gyermekeknek kínálnak meghatározott időszakra a szülők tehermentesítése végett), és tranzit szolgáltatást is nyújt a rászorulóknak.

„A kerékpáros közösség elhivatott, lelkes közreműködője a Tekerd Jobbra! kampánynak. Örömmel látjuk, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a kezdeményezésben. Mi magunk is mindent megteszünk annak érdekében, hogy az akció célkitűzései a lehető legtöbbekhez eljussanak, hiszen olyan szervezeteknek igyekszünk segítséget nyújtani, amelyek áldozatos munkájához minden segítség jól jön. Arra különösen büszkék vagyunk, hogy felhívhatjuk a figyelmet a hospice fontosságára, és a közösség részvételével támogathatjuk a Tábitha Ház tevékenységét” - mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatój

A résztvevők a megtett kilométereket egy okostelefonra letölthető alkalmazás, a Hello Bringás applikáció segítségével igazolhatják, amely Androidon és iOS-en is elérhető. A letöltést és gyors regisztrációt követően indulhat a gyűjtés a „Közös cél” menüpont alatt. A gyűjtési időszak 2019. július 4-én indul és szeptember 29-ig tart és minden egyes, az applikáción rögzített kilométerrel nő a támogatás összege.

A „Tekerd Jobbra!” jótékonysági akció 2016 óta a Hankook Értékteremtő Programjának egyik meghatározó eleme. A kampányok története során a vállalat elsőként a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatta. A következő évben Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mosoly Alapítvány közösen vehette át az adományt, tavaly pedig a Bátor Tábor kapta a bringások által összetekert 8 millió forintos támogatást.