Tekerd Jobbra

Tekerd jobbra egy jó ügyért

A Hankook a kerékpáros közösség segítségével támogatja a Tábitha Házat

2019. július 10.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén is meghirdeti a Tekerd Jobbra! jótékonysági programját. A vállalat ezúttal - a hazai kerékpáros közösség aktív részvételével - a Tábitha Ház működését támogatja.

2019-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg a Hankook a Tekerd Jobbra! kampányát. Az évről évre népszerűbbé váló kezdeményezés keretében a résztvevők 2019. szeptember 29-ig egy okostelefonos alkalmazás segítségével gyűjthetik a kilométereket munkába járás és kirándulások során. Az akció végén a Hankook összesíti és pénzre váltja a megtett távokat, az összeggel pedig a Tábitha Ház munkáját támogatja.

Kerékpározni jó – ha pedig tekerés közben egy nemes ügyet is támogathatunk, még értékesebbé válnak a nyeregben töltött kilométerek. A Hankook jótékonysági akciójához bárki csatlakozhat, aki kedvet érez ahhoz, hogy a mozgás öröme mellett idén nyáron egy nemes célt is támogasson.

A társadalmi célú program idei kedvezményezettje, a Tábitha Ház, amely sokrétű ellátást és támogatást nyújt az életet veszélyeztető, rövidítő betegségekben szenvedő gyermekek és családtagjaik részére. A Tábitha Ház többek között életvégi támogatást, mentesítő segítségnyújtás (amelyet 24 órás felügyeletet igénylő otthon ápolt gyermekeknek kínálnak meghatározott időszakra a szülők tehermentesítése végett), és tranzit szolgáltatást is nyújt a rászorulóknak.

„A kerékpáros közösség elhivatott, lelkes közreműködője a Tekerd Jobbra! kampánynak. Örömmel látjuk, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a kezdeményezésben. Mi magunk is mindent megteszünk annak érdekében, hogy az akció célkitűzései a lehető legtöbbekhez eljussanak, hiszen olyan szervezeteknek igyekszünk segítséget nyújtani, amelyek áldozatos munkájához minden segítség jól jön. Arra különösen büszkék vagyunk, hogy felhívhatjuk a figyelmet a hospice fontosságára, és a közösség részvételével támogathatjuk a Tábitha Ház tevékenységét” - mondta Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatój

A résztvevők a megtett kilométereket egy okostelefonra letölthető alkalmazás, a Hello Bringás applikáció segítségével igazolhatják, amely Androidon és iOS-en is elérhető. A letöltést és gyors regisztrációt követően indulhat a gyűjtés a „Közös cél” menüpont alatt. A gyűjtési időszak 2019. július 4-én indul és szeptember 29-ig tart és minden egyes, az applikáción rögzített kilométerrel nő a támogatás összege.

A „Tekerd Jobbra!” jótékonysági akció 2016 óta a Hankook Értékteremtő Programjának egyik meghatározó eleme. A kampányok története során a vállalat elsőként a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatta. A következő évben Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mosoly Alapítvány közösen vehette át az adományt, tavaly pedig a Bátor Tábor kapta a bringások által összetekert 8 millió forintos támogatást.