Tekerd Jobbra

A Hankook kezdeményezésére 9 millió forintot bicikliztek össze a Tábitha Háznak

Rácalmás, 2019. október 15.

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén már negyedszerre bonyolította le a „Tekerd Jobbra!” elnevezésű kerékpáros jótékonysági programját, melynek során több mint 500 bringás mozdult meg egy jó ügyért. A kerékpáros közösség által összegyűjtött, több mint 66 000 kilométert a Hankook pénzadománnyá alakította, így összesen 9 millió forinttal támogatja a Tábitha Ház áldozatos munkáját.

Negyedik alkalommal zárult a Hankook „Tekerd Jobbra!” kerékpáros jótékonysági programja, melynek keretein belül a lelkes bringások három hónapon keresztül gyűjthették a megtett kilométereket a Hello Bringás alkalmazásban. Ezeket a kilométereket a Hankook pénzadományra alakítva adta át az idén támogatott Tábitha Háznak. A gyermek hospice ellátással foglalkozó szervezet az életet veszélyeztető, rövidítő betegségekben szenvedő, rászoruló gyermekek és családtagjaik számára nyújt sokrétű segítséget, többek közt életvégi támogatást, mentesítő segítségnyújtást és tranzit szolgáltatást.

A tervezett cél idén összesen 60 ezer kilométer összetekerése volt, amiért 8 millió forintot tervezett átadni a Hankook Tire Magyarország Kft. Azonban idén több, mint 66 000 kilométert tettek meg a jó ügyért, akár munkába menet, akár hétvégi kiruccanások vagy sportolás közepette – még a törökbálinti, szeptember 29-én megrendezett Riczu Imre Kerékpárverseny résztvevői is beszálltak a gyűjtésbe és az összes letekert kilométert felajánlották. Látva az eredményeket és a lelkesedést, a vállalat vezetősége további 1 millió forintot adomány átadása mellett döntött. A tekerőknek hála ezért 2019-ben végül összesen 9 millió forinttal támogatja a Hankook Tire a Tábitha Ház áldozatos tevékenységét.

Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Igazán jó látni, hogy a kerékpárosok évről évre szívesen tekernek jótékony célért, és egymást is buzdítják erre, mi pedig adományra fordíthatjuk az erőfeszítéseiket. A kampány sikerét jól mutatja, hogy idén már negyedik alkalommal tudtuk elérni a kitűzött célt és támogatni valamilyen jótékonysági szervezetet – így 2019-ben a súlyosan beteg gyermekeknek és szüleiknek segítő Tábitha Házat. A Hankook Tire számára kiemelten fontos, hogy érték- és hagyományteremtő módon folytassa jótékonysági programjait, és a közösséget is építse általuk, így a kerékpáros jótékony összefogás remek módja ennek.”

„Nagyon hálásak vagyunk a Hankooknak, hogy szervezetünkre esett a választásuk, és annak a több mint 500 biciklizőnek, akik az elmúlt három hónapban a Tábitha Ház gyermekeiért tekert. Ez a 9 millió forintos adomány a mindennapos működésünkben nyújt jelentős támogatást számunkra, hogy ingyenes szolgáltatásainkkal segíteni tudjuk az érintett beteg gyermekeket és családjukat ” - mondta Teslér Judit, a Tábitha Ház marketingkommunikációs vezetője.


A Hankook átfogó jótékonysági programjai részeként idén negyedik alkalommal bonyolította le a „Tekerd jobbra!” kampányt. Az abroncsgyártó 2016 óta többféle szervezetet is támogatott, elsőként a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták, majd 2017-ben a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Mosoly Alapítványt, 2018-ban pedig a Bátor Tábort.